Sala de forță: Spartacus

Zice că: Bă! A zis nevastă’mea că de acuma încolo numa’ piept să mai fac la sală, că nu care cumva să mă prindă că fac și altceva că mă sparge și nu mă mai lasă nicăieri, și imediat cum se gată de echipat se și întinde pe banca pentru ridicat la piept unde bagă de zor.
“Vuu-Vuu” se aude din pieptu-i mare cum aerul iasă din el pe ridicări și-un altfel de sunet , ca de început de tub de aspirator ce trage cu spor, cu nesaț totul din jur, când bara cu greutăți este lăsată ‘n jos.


În timpul ăsta băieți-s băieți, se apucă să râdă de el, să zică că Da’ di ce mă? , Că de aia că e nemulțumită la pat? și râd zgomotos pe diferite tonuri că nu e în stare, că îl trimite să se antreneze pentru asta , că sigur are pe altu’, da’ pe el nu-l afectează și zice Că de aia bă’ vitelor, vedeți că habar n’aveți de cum se face sexu’ de calitate în ziua de astăzi, că la el și la nevastă’sa se face în primul rând cu pieptu’ și după aia cu altceva , și’i dă mai departe ‘nainte întins pe banca pentru piept, mărunt și apăsat, și ăștia rămân proști, îl privesc ciudat , râsetele isterice și batjocoritoare se transformă în tăcere întrebătoare, adică cum Bă Spartacus cu pieptu’ ? are unul curaju’ prostului să întrebe, dar nu mai primește niciun răspuns și totu’, vorba filmului, devine tăcere.
Acuma numai “Vuu-Vuu” se mai aude, când bara este împinsă de la piept în sus și imediat zgomotul ăla ca de sorb ce trage aerul cu forță și cu nesaț când bara este lăsată în jos…

Băieții tac , se antrenează la greu într-o curte , ca’n filmele alea de la televizor cu pușcăriași notorii , frunzele moarte ce mai îs în copaci le cad pe maieurile fără mâneci marcându-i ca pe următorii ce vor muri, dar ei nu știu și afară deși e decembrie, ceață și-o pâclă pe soare pe viață, atmosfera’i bună, de râcâială de toamnă spre iarnă în veci.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑